Družba zmaja od Oreovog pejna

Sada ćete čuti jednu pomalo neobičnu priču o manjoj skupini koja je došla u PD "Susedgrad" relativno nedavno. Poznato je da u malim društvima povremeno dođe do stanovitog zasićenja, pa tako zamru neke aktivnosti. Stoga je potrebna svježa krv koja razbije letargiju i donošenjem novih ideja pokrenu se mnogi projekti.

Jedna takva grupa odnedavno egzistira u našem društvu i uglavnom ih nazivamo radnom skupinom jer su uz pomoć starijih članova glavni nositelji radova na uređenju naše kuće pod Kamenim svatima. Ta vesela ekipa nazvala se "Družba zmaja od oreovog pejna", a sada ćemo čuti otkud taj neobični naziv.

Navodno je jedne kišne večeri na vikendici njihova osnivača, gospodina Branka, na Bizeku, u panj starog oraha udario grom. Iz dima i prašine iznad panja izdigao se lik strašnog zmaja, što su vidjeli neki od nazočnih pajdaša. Kasnije su pripovijedali da su i oni bdjeli uz tog zmaja.

Nemamo razloga da im ne vjerujemo, iako nikad nisu priznali na kojoj su vrsti tuduma bili te večeri. Važno je samo da oni svojim entuzijazmom, pjesmom, svirkom, a bogami i vrijednim radom pridonose napretku Društva.